Fedrus International beoogt wereldwijde transformatie

Naar een duurzame toekomst en verbeterde dienstverlening

 

Puurs, donderdag 21 februari 2019 - Vandaag heeft Fedrus International, leverancier voor dak- en gevelspecialisten in Europa, tijdens bijzondere ondernemingsraden haar intentie bekendgemaakt om het bedrijf wereldwijd te transformeren. Deze intentie tot transformatie heeft een potentiële impact op 253 van de 1550 medewerkers wereldwijd, en dit in de periode 2019-2021. Als deze intentie doorgevoerd wordt, zou dat in België een impact kunnen hebben op de jobinhoud, plaats van tewerkstelling of voortbestaan van 103 functies. De directie gaat de komende weken in overleg met de werknemersvertegenwoordigers om haar intenties in detail uit te leggen en samen een sociaal plan op te stellen.

 

“Transformeren om competitief te blijven en ons van een duurzame toekomst te verzekeren”

Na een maandenlange doorgedreven analyse van alle operationele activiteiten van het bedrijf kondigt Fedrus International vandaag haar intentie aan om de productie, de logistiek, de verkoop en de ondersteunende diensten tegen 2021 te transformeren. “Door onze jarenlange sterke groei en door een aantal kort op elkaar volgende overnames zijn we genoodzaakt onze organisatie aan te passen, zodat we succesvol kunnen blijven opereren in een steeds competitievere markt en zo de beste partner worden voor dak- en gevelprofessionals in Europa”, aldus Mark Vandecruys, Executive Chairman Fedrus International.

 

Het bedrijf zal haar intentie tot transformatie en de mogelijke gevolgen nu bespreken met de werknemersvertegenwoordigers:  

 

  • We produceren dezelfde goederen op verschillende locaties in dezelfde regio. De standaardproductie van zinkbewerking zou ondergebracht kunnen worden in gespecialiseerde regionale centra in Frankrijk, Duitsland en Slovakije. Dit zou resulteren in het stopzetten van de productie in Vilvoorde, Kampenhout en Manage in België; 
  • De logistieke structuur zou drastisch vereenvoudigd kunnen worden door het bouwen van één centraal logistiek depot, waarschijnlijk in de grotere regio van Auby. De huidige logistieke activiteiten vanuit België (Puurs, Kampenhout, Vilvoorde en Deinze) zouden tegen eind 2021 overgebracht worden naar dit nieuwe depot. Hierdoor zou Fedrus International klanten in de toekomst sneller en efficiënter kunnen beleveren, en zouden dubbele voorraden kunnen worden vermeden. 

 

Mark Vandecruys, Executive Chairman Fedrus International: “We zullen er alles aan doen om de getroffen werknemers zo goed mogelijk te begeleiden, ofwel naar een andere job binnen het bedrijf, ofwel bij de zoektocht naar een baan buiten de groep.”

 

De directie van Fedrus International start nu informatie- en consultatiegesprekken op met de sociale partners. De werknemers zullen op geregelde tijdstippen en in volle transparantie op de hoogte gehouden worden van de vooruitgang van deze meetings.

 

Perscontact

Caroline Vanderbauwede

+32 (0)476 77 66 45