Fedrus International is een Belgische onafhankelijke groep, actief in de distributie van dak- en gevelmaterialen voor de Europese markt. De groep beschikt over vijf operationele business units: APOK, I.R.S-Btech, Laude, VM Building Solutions en nieuw in de groep MCP Defrancq.

 

I.R.S-Btech promoot en verdeelt EPDM en andere dakmaterialen naar de bouw- en dakmaterialenhandelaar in West-Europa. Daarnaast verdeelt APOK dak- en gevelmaterialen naar de professionele dakdekker en aannemer. Beide business units realiseren samen een omzet van omstreeks € 200m en zorgen voor de tewerkstelling van meer dan 350 medewerkers in België.

 

Laude is een Zuid-Franse distributeur met 6 filialen, 111 medewerkers, die meer dan € 40m omzet draait in producten voor dak en gevel. VM Building Solutions, verdeler van VMZINC, is de belangrijkste fabrikant en leverancier van zinktoepassingen voor de bouwindustrie zowel in Europa, als in Noord-Amerika, Australië en in een aantal Aziatische landen en is aanwezig in 22 landen, beschikt over 7 productiesites en stelt 950 mensen tewerk. MCP Defrancq is een netwerk met 12 filialen in Frankrijk, gespecialiseerd in dak & gevel. De groep heeft een omzet van € 40 miljoen en stelt 148 medewerkers te werk.

 

Fedrus International realiseert een totaalomzet van omstreeks € 650m en zorgt voor de tewerkstelling van meer dan 1550 medewerkers. Fedrus International zet voluit in op verdere groei en internationale expansie en heeft hiervoor ambitieuze groeiplannen in West-Europa.