Fedrus International is een in België gevestigde internationale bouwmaterialengroep die actief is in de productie en distributie van dak- en gevelmaterialen.

Fedrus is een belangrijke speler in gespecialiseerde dak- en gevelmaterialen. De groep streeft voortdurend naar kwaliteit en wil continu innoveren. Daarom heeft Fedrus unieke ervaring en kennis opgebouwd om met de verschillende businessunits marktleider te worden in de sector. Fedrus is gevestigd in Puurs (België), heeft ongeveer 1.590 voltijdse werknemers in dienst en realiseert een omzet van ca. € 690 miljoen. De groep heeft 3 kernactiviteiten:

 

PRODUCTIE

De productie van zinken bouwmaterialen voor dak-, gevel- en regenwatersystemen (goten, buizen en toebehoren) onder de merknaam VMZinc met toonaangevende productiesites in Frankrijk, Duitsland en Slowakije. Het productaanbod omvat natuurlijk en oppervlaktebehandeld zink in bobijnen, bladen en vormgegeven zink voor RWS. VMZinc is de voornaamste zinkproducent in het segment van bouwschillen op het vlak van technische expertise.

GROOTHANDEL

Groothandel met een doorgedreven go-to-marketstrategie in de volledige waardeketen: logistiek, opleiding en technische diensten voor dak-, gevel- en regenwatersystemen in zink en EPDM via een netwerk van nationale dealers in de Benelux, Frankrijk, de DACH-regio, Scandinavië, Italië, Oost-Europa en buiten Europa op de projectmarkt.

DISTRIBUTIE

Distributie aan professionele dak- en gevelaannemers onder de merknaam APOK en Laude via een netwerk van ca. 50 vestigingen in België en Frankrijk.